Megjelent a Magyar Minőség 2023. decemberi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2023. decemberi szám tartalmából:

A SPC az Ipar/Quality 4.0 világában – Tóth Csaba László és Reizinger Zoltán

Egy érdekes és aktuális írás jelent meg október végén a Quality Digest honlapján. A két szerző egyáltalában nem említi az Ipar/Quality 4.0-t, hanem egyszerűen arról írnak, hogy mennyire alkalmazható az SPC a digitális forradalom által felforgatott, mindenféle okos eszközzel ellátott munkahelyeken. Az írás címe: „Még mindig releváns-e a statisztikus folyamatszabályozás?”

Mi azért választottuk a címbe mégis az Ipar/Quality 4.0-t, mert nálunk inkább így terjedt el, sok vállalat már állítja magáról az Ipar 4.0 képességet, holott nem történt más, mint beépítettek néhány szenzort és az eredményeket lehet látni egy nagyméretű képernyőn. Tulajdonképpen a címmel inkább a tartalomra kívántuk felhívni a figyelmet, hogy a Tisztelt Olvasó nekidurálja magát az elolvasásnak

Innovációs Díjak 2023 – pályázati felhívás

A Magyar Minőség Társaság 2023 évi díjazott pályázatainak bemutatása

Magyar Minőség Háza 2023 nyertesei:
MyBusDirect Zrt. a „MyBusDirect dolgozói szállítási rendszer” – termékkel és szolgáltatással
Terék Művészeti Kft. – “Adjuk vissza a falvaknak, ami a falvaké!” – Kulturális örökségvédelmi kiadványkészítés – szolgáltatással.
Magyar Minőség legjobb szerzője 2023. díjat Sándor Judit nyerte el a 2022. során megjelent négyrészes cikk sorozatáért. HR szerepe a LEAN transzformációban.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2022. évi októberi szám.

Leave a Reply