2022 november címlap

Megjelent a Magyar Minőség 2022. novemberi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2022. novemberi szám tartalmából:

XXIX. Nemzeti Minőségügyi Konferencia – Rózsa András

2022. szeptember 15-16. között tartották meg Balatonalmádiban a felújított, diszkréten elegáns Hunguest Hotel Bal Resort hotelben az ISO 9000 FÓRUM Egyesület XXIX. Nemzeti Minőségügyi Konferenciáját. A konferencia összefoglalója.

A zöld építés fogalomrendszere a nemzetközi kutatások tükrében – Prof. Dr. Boros Anita és Dr. Kovács László

Az elmúlt időszakban egy lényeges paradigmaváltásnak lehetünk tanúi az építésgazdaság területén is: a nemzetközi gazdasági környezetben bekövetkezett hirtelen változások, a pandémiás helyzet eredményezte közegészségügyi kockázatok, az orosz-ukrán konfliktus még inkább rávilágított azokra a problémákra, amelyekkel az építőipari ágazta globálisan küzd. Ennek köszönhetően az építőipar különböző szegmenseivel foglalkozók már néhány évtizede azon dolgoznak, hogy feltárják, miként lehetne az építésgazdasághoz köthető hátrányos következményeket mérsékelni, a fogyatkozóban lévő alapanyagokat a meglévő erőforrásokra építve újakkal helyettesíteni vagy a meglévő anyagokat valamiként a gazdasági körforgásban tartani. A jelen tanulmányuk célja éppen az, hogy feltárja az elmúlt időszak kutatásainak a főbb fókuszterületeit. Ezzel egy átfogó képet adva arról, melyek azok a tématerületek, amelyek napjainkban a tudományos kutatások homlokterében állnak az építőipar zöld átmenetét támogató folyamatokban.

Jók a legjobbak közül: Kormány Tamás – Sződi Sándor

„A fejlődésnek a legfontosabb pillérei a mi felfogásunk szerint az, hogy próbáld meg leképezni az adott probléma gyökér okát, keresd meg hozzá mindazokat az eszközöket, amelyeket vagy megtanultál, vagy átveszed más kollégától és koncentrálj a bevezetésre és mindaddig nem hagyhatod ott az ügyfelet, amíg az első siker bonbonok meg nem érkeznek”…

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2021. évi októberi szám.

Leave a Reply