Megjelent a Magyar Minőség 2020. februári száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2020. februári szám tartalmából:

Az első magyar anti-korrupciós szabvány és lehetséges alkalmazása – Dr. Klotz Péter

A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet 2016 novemberében új irányítási szabványt fogadott el ISO 37001:2016 Anti-Bribery Management Systems néven. A szabvány alapján a Magyar Szabványügyi Testület 2019. október 1-jén magyarul is kiadta az MSZ ISO 37001:2019 Antikorrupciós irányítási rendszerek. Követelmények alkalmazási útmutatóval szabványt, amely az első hazai korrupció elleni irányítási rendszer szabvány. Cikkemben arra keresem a választ, milyen lehetőségeket rejt magában a szabvány alkalmazása Magyarországon a közszféra, a nonprofit szervezetek és a magánszféra számára.

Minőségirányítási rendszerek a Tesco Online üzletágban – Póka Viktor

A Tesco Online üzletágát ezen lap 2019 júniusi számában mutattuk be, majd októberben az elkötelezettség és a rekreációs szokások közötti összefüggésekre vonatkozó kutatási eredményeket publikáltuk a szerzőtől. Mostani írásában a Tesco Dotcom üzletágban használatos minőségirányítási rendszert/rendszereket mutatja be.

Miért éli reneszánszát a Six Sigma? – Döncző Zoltán

A ’90-es évek második felében tapasztalt első Six Sigma hullám után a 2000-es években a vállalatok figyelme inkább a Lean irányába fordult, a Six Sigma módszertanával csak azok a vállalatok foglalkoztak tovább, ahol a stabil alapok korábban megteremtődtek.
Napjainkban valami olyan történik, ami nagyon fontos a Six Sigmának: az egyre inkább automatizált, digitalizált, robotizált folyamatok annyi ADAT-ot keletkeztetnek, amellyel már lehet ügyes dolgokat művelni.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2019. évi  januári szám.

Leave a Reply