Megjelent a Magyar Minőség 2023. júliusi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2023. júliusi szám tartalmából:

Adalékok a technomenedzsment és a projektmenedzsment kapcsolatához – Dr. Berényi László és Dr. Deutsch Nikolett

A szerzők a korábbi cikkeikben foglalkoztak a technológia és technomenedzsment fogalomrendszerével, illetve stratégiai kapcsolataival. A technológiamenedzsmenttel legtöbbször akkor foglalkozik a vállalat, amikor az változik, változtatni kell rajta. A változások célja a szükségletek korábbitól jobb, magasabb színvonalú kielégítése. Az ilyen változások tipikus koordinációs kerete a projekt. Céljuk kiemelni a projektek és technológia-orientált gondolkodás kapcsolódásának lehetőségeit, kitérve egy speciális megközelítésre is.

A PDPC – a 7 vezetői eszköz egyik módszere – Fehér Ottó

A PDPC magyarországi alkalmazása Shiba professzornak köszönhető. A definíciót követően az eljárás lépései és a típusok kerülnek bemutatásra. A szabályok után egy példával zárul a cikk.

Omotenashi – egy régi japán attitűd új értelmezésben – Tóth Csaba László

Folyóiratunk múlthavi számában felhívtuk a figyelmet egy új könyvre, amelyet Mike Martyn a Shingo Akadémia tagja, nemzetközileg elismert szakértő írt: „Management for Omotenashi” – Az omotenashi menedzselése. A könyvnek van alcíme is: Learning to Lead for Purpose, Passion and Performance – Megtanulni a cél, a szenvedély és a teljesítmény érdekében vezetni.
Jelen írásban arra teszünk kísérletet, hogy kicsit megvilágosítsuk, hogy honnan ered ez a szó, mit is akar jelenteni, hogyan alkalmazzák napjainkban és még milyen alkalmazási területei lehetnek

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2022. évi júniusi szám.

Leave a Reply