MM202207cimlap

Megjelent a Magyar Minőség 2022. augusztus-szeptemberi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2022. augusztus-szeptemberi szám tartalmából:

Projektminőség-menedzsment 7.0 – Dr. Berényi László

A projektek minőségével való foglalkozás az elmúlt évtizedekben folyamatosan fejlődött és – a minőségmenedzsmentre jellemzően – az adott kor aktuális elvárásihoz igazodóan eszköztára bővült. A minőség a projektsikert leíró klasszikus háromszög-modell egyes interpretációiban már megjelenik, de annak kiterjesztésében az érintettek elvárásinak való megfelelés is összhangban van a minőségügy fogalmaival. A Project Management Institute (PMI) által gondozott PMBOK szabványa és útmutatója a változó elvárásokat komplexen tükrözi. A címben a 7.0 arra utal, hogy a 2021-es kiadás (7. kiadás) mentén vizsgálja a szerző, hogyan változik a projektek minőségével való foglalkozás.

A Logisztika 4.0 lehetőségei az E-kereskedelemben – Póka Viktor

A COVID-19 alapjaiban változtatta meg az életünket. A biztonságos életmódra való törekvés, az egyes iparágak teljes leállása, a fenntarthatóság kérdése további kihívások elé állították egyes iparágak szereplőit. Az online kereskedelem sosem látott méreteket öltött és vélhetően nem is fog visszatérni az korábbi kerékvágásba. A kezdeti pánikvásárlások után a vásárlók már megszokták a szolgáltatás nyújtotta lehetőségeket és mivel egyre több szereplő van a piacon, a verseny erősödik és ezzel összefüggésben a vásárlói elvárások növekednek. Az Ipar 4.0 és a Logisztika 4.0 technológiának köszönhetően már számos lehetőség adódik arra, hogy a kihívásoknak a szereplők megfeleljenek ezeknek. Dolgozata első néhány oldalán a szerző bemutatja a Logisztika 4.0, területeit és néhány fontos jellemzőjét. A dolgozat utolsó részében ezen lehetőségek e-kereskedelemben történő alkalmazásával foglalkozik.

Földanya beteg – Tóth Csaba László

Azt már elmondhatjuk, hogy az elmúlt hónapokról nem úgy fogunk emlékezni, hogy ez volt az egyik legkellemesebb nyarunk. Persze, ki tudja, mit hoz a jövő.

Történt két olyan dolog, ami nagyon sok embert érdeklődésére számot tarthat. Mindkét eseményről beszélnünk kell, mert fontosak a számunkra. Látszólag a két történés független egymástól, azonban – véleményem szerint – nagyon komoly összefüggés van közöttük. A két esemény közvetlenül kapcsolódik a jelenlegi történésekhez, ezt szolgálná a kissé személyes hangvételű bevezető.

A két esemény:

  1. Július 26-án elhunyt James Ephraim Lovelock, brit tudós
  2. Július 28-án eljött a földi túlfogyasztás napja

A jelen írás két részre tagozódik, ha nem is jelezzük külön az összefüggéseket, Önök biztosan azonnal észre fogják venni.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2021. évi  júliusi szám.

Leave a Reply