Megjelent a Magyar Minőség 2021.augusztus-szeptemberi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2021. augusztus-szeptemberi szám tartalmából:

VirTúra látogatás – Kapu a lean világába – Váthy Edit – Pető Sándor – Kőrösi Zoltán

A virtuális túra során megismerkedhettek a résztvevők a Leannovation közösség születésével, jó gyakorlatokat hallhattak a tudásátadás módszereiről és eszközeiről, betekintést nyerhettek az egyedülálló genbaközeli gyakorlatokba a Lean laborban. A Virtuális túrán a Leannovation csapatának képviseletében Váthy Edit, Pető Sándor és Kőrösi Zoltán vezette a közönséget. Az esemény kapcsán született beszámolóval ezúttal a Magyar Minőség olvasóit kívánjuk végigkalauzolni a Leannovation szakmai közösség főbb mérföldkövein, tevékenységein.

Minőségügyi eszközök a problémamegoldási folyamat során – Új cikksorozat – Harazin Tibor

Rendhagyó alapötlet mentén hívjuk életre az elkövetkezendő időszak cikksorozatát, melynek során már jól ismert, esszenciális és méltánytalanul elfeledett és vagy alul értékelt alap minőségügyi eszközök újra gondolt, gyakorlatias bemutatására vállalkozunk. A cikksorozat egyes részeit megíró szakmai grémium tagjai egyöntetűleg egyetértenek abban, hogy nem kényelmetlen és kellemetlen a közel fél évszádos módszertanok, eszközök alkalmazása, ha azok eredményessége a mai felgyorsult és digitális világunkban is megfelelő.

A Six Sigma programok tapasztalatai – Papp László – Tóth Csaba László

Az két dolgozat megjelentetése régi adósságunk. A két írás a 2021. március 26-án rendezett Best Practice Fórumon elhangzott előadások írásos változatai. Szerzőik nagy gyakorlattal rendelkező hat szigmás szakemberek. Az előadás blokk fókuszában a napjainkban újra revitalizálódni látszó Six Sigma módszertan áll, amelyet két aspektusból vizsgálnak a szerzők.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2020. évi  júliusi szám.

Leave a Reply