Az Európai Bizottság elindította az uniós termékbiztonsági díj második pályázatát. A díj elismerést és láthatóságot kínál azoknak a vállalkozásoknak, amelyek a fogyasztói biztonságot helyezik tevékenységük középpontjába, meghaladva az uniós jogszabályokban előírt minimumkövetelményeket.
A nyertesek díjait ünnepélyes keretek között, szeptember 23-án, Didier Reynders, a jogérvényesülésért felelős uniós biztos adja át.

A pályázat 2021. május 17 délig nyújtható be. (Módosított határidő)

A pályázók a következő két tematikus kategóriában nevezhetnek:

  • A kiszolgáltatott csoportok (gyermekek, idősek, fogyatékossággal élők stb.) biztonságát védő fogyasztási cikkek vagy kezdeményezések
  • A biztonságot és az új technológiákat kombináló fogyasztási cikkek vagy eljárások/mechanizmusok.

A nyertesek mindkét kategóriában külön-külön kerülnek ki a kkv-k és nagyobb vállalkozások köréből. A kisebbektől a legnagyobbakig tehát valamennyi piaci szereplő egyenlő eséllyel indulhat.

Kik pályázhatnak?

• A díjra azok a nagy-, illetve kis- és középvállalkozások pályázhatnak, amelyek az Európai Gazdasági Térség (27 uniós tagállam, valamint Izland, Liechtenstein és Norvégia) 30 országának egyikében vannak bejegyezve, vagy leányvállalattal rendelkeznek az EGT-ben.

• Feltétel, hogy a benyújtott kezdeményezés az Európai Gazdasági Térség legalább egy országában megvalósuljon és a jelentkezési határidő lejárta előtt legalább három hónappal elkezdődjön.

• A benyújtott kezdeményezéseknek meg kell felelniük valamennyi vonatkozó uniós jogszabálynak és előírásnak, sőt ezeknél szigorúbb előírásokat kell alkalmazniuk.

Leave a Reply