Az elmúlt kevesebb mint 3 hónapban csak mintaszerűen az alábbi termék visszahívásokat lehetett olvasni a médiában. A gépkocsiipartól most eltekintünk, ott szinte minden napra jut valamilyen probléma, már fel sem kapjuk a fejünket. Lássuk a listát!

  • fonálféreggel szennyezett halikra,
  • érésszabályozó szermaradvány fürtös paradicsomon,
  • E-coli baktérium brie sajtban,
  • széteső plüssgigurák,
  • fémdarabos gnocchi,
  • rákkeltő kakaópor
  • megváltozott összetételű bébiétel,
  • nem megfelelő minőségű epres joghurt.

A dolog érdekessége, hogy ezeket a termékeket nem kis zugáruházakban lehetett kapni, hanem multinacionális kereskedelmi vállalatoknál, a vizsgált időszakban valamennyi szervezet az Európai Unió valamelyik tagállamába van bejegyezve, tehát nagyon komoly szabályozások alá esik a megfelelőség és a termékbiztonság. A felsorolt példák azonban azt mutatják, hogy valami rosszul működik. Mi lehet a zavar oka? Mit kellene jobban csinálni, mire kellene jobban fókuszálni?

Ezekre a kérdésekre adja meg a választ, az MMT tagja, Dr. Gutassy Attila hézagpótló műve, a „Megfelelőségértékelés és termékbiztonság” című könyve, amely a TÜV Rheinland InterCert gondozásában jelent meg.

A 412 oldalas mű a teljes kérdéskört tárgyalja 22 fejezetben, az alapoktól a konkrét példáig. Ajánljuk a könyvet minden érintettnek, akár tankönyvként is, de az érdeklődők is szélesíthetik ismereteiket az élvezetes stílusban megírt műből.

A Magyar Minőség április számában részletes ismertetést közlünk a műről, továbbá egy rövid részletet is olvashatnak.

Tagjaink és olvasóink az alábbi megrendelőlap felhasználásával kedvezményes áron juthatnak hozzá az új könyvhöz.

Leave a Reply