Új szakmai könyv a Megfelelőségértékelésről és termékbiztonságról
Az elmúlt kevesebb mint 3 hónapban csak mintaszerűen az alábbi termék visszahívásokat lehetett olvasni a médiában. A gépkocsiipartól most eltekintünk, ott szinte minden napra jut valamilyen probléma, már fel sem kapjuk a fejünket. Lássuk a listát!
- fonálféreggel szennyezett halikra,
- érésszabályozó szermaradvány fürtös paradicsomon,
- E-coli baktérium brie sajtban,
- széteső plüssgigurák,
- fémdarabos gnocchi,
- rákkeltő kakaópor
- megváltozott összetételű bébiétel,
- nem megfelelő minőségű epres joghurt.
A dolog érdekessége, hogy ezeket a termékeket nem kis zugáruházakban lehetett kapni, hanem multinacionális kereskedelmi vállalatoknál, a vizsgált időszakban valamennyi szervezet az Európai Unió valamelyik tagállamába van bejegyezve, tehát nagyon komoly szabályozások alá esik a megfelelőség és a termékbiztonság. A felsorolt példák azonban azt mutatják, hogy valami rosszul működik. Mi lehet a zavar oka? Mit kellene jobban csinálni, mire kellene jobban fókuszálni?
Ezekre a kérdésekre adja meg a választ, az MMT tagja, Dr. Gutassy Attila hézagpótló műve, a „Megfelelőségértékelés és termékbiztonság” című könyve, amely a TÜV Rheinland InterCert gondozásában jelent meg.
A 412 oldalas mű a teljes kérdéskört tárgyalja 22 fejezetben, az alapoktól a konkrét példáig. Ajánljuk a könyvet minden érintettnek, akár tankönyvként is, de az érdeklődők is szélesíthetik ismereteiket az élvezetes stílusban megírt műből.
A Magyar Minőség április számában részletes ismertetést közlünk a műről, továbbá egy rövid részletet is olvashatnak.
Tagjaink és olvasóink az alábbi megrendelőlap felhasználásával kedvezményes áron juthatnak hozzá az új könyvhöz.