Megjelent a Magyar Minőség 2017. májusi száma

MM 2017. 05. május címlapkép

 

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2017. májusi száma tartalmából:

A 77 Elektronika Kft. nyerte az Innovációs Nagydíjat

Hanyecz Imre

A 77 Elektronika Kft. nyerte az Innovációs Nagydíjat – Hanyecz Imre
A 77 Elektronika Kft. a tagunk, egy magyar high-tech vállalat ami másodjára nyerte el a legrangosabb innovációs díjat. A világviszonylatban is egyedülálló félautomata vizelet üledék analizátor termékcsalád nyerte el a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíjat. A fejlesztés, mely egy teljesen új termékkategóriát teremtett, a humán és az állatgyógyászat területén egyaránt alkalmazható.

Versenyképesség, de hogyan? Ipar 4.0 és a Lean

Dr. Németh Balázs

Az utóbbi évek komoly kihívások elé állították a vállalatok vezetőit. Egyre nehezebb megfelelő szakképzett munkaerőt találni és megtartani. Folyamatos költség és határidőnyomás alá helyezi a vállalatokat a globális verseny. Egyszerre kell gyorsan reagálni a változó vevői igényekre és csökkenteni az árakat, miközben egy bérverseny indult el a magyar piacon.
Sok vállalat az automatizálásban látja a kiutat. Sok válla-atnál a Lean menedzsment bevezetése és alkalmazása segített a versenyképesség növelésében. Vajon ez a kettő trend hogyan fogja átalakítani a vállalatok menedzsmentjét a közeljövőben. Ezt a két kérdéskört járja körbe a szerző a cikkében, aki egyben a Társaságunk alelnöke is.

Rendhagyó beszámoló a X. Lean Fórum konferenciáról

Schäffer Beáta

A Kvalikon Kft. által rendezett X. Lean Fórumon elhangzott előadások összefoglalása.

 

Tartalom.
Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2016. évi áprilisi szám:

Magyar Minőség XXV. évfolyam 4. szám 2016. április

 

 

Leave a Reply