XXIX. Magyar Minőség Hét 2024. február 16.

Alkalmazkodás az új világhoz, avagy mi fán terem a reziliencia

A MMT legutóbbi kettő konferenciáján az éppen aktuális sokk helyzeteket – ld. a COVID vagy szomszédunkban zajló háború kitörése – megélve, még óvatosan beszéltünk a kibontakozó új világ egyes jellemzőiről, azok összefüggéseiről.

Az idén tavasszal teljessé vált és megjelent az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) hatodik értékelő jelentése (Assessment Report 6), ami az előző jelentés óta eltelt időszak alatt megjelent, több mint 5000 tudományos publikációt feldolgozva összegzi az legfrissebb éghajlattudományi eredményeket.

A konferencia keretében az egyik legszélesebb hatásviselő réteg, azaz intézmények, szervezetek, vállalkozások szemszögéből tárgyalva az egyes kérdéseket, egy blokkba szervezve, szakértő vendégeket bevonva tárgyaljuk meg:

• a klímaváltozásból fakadó kihívásokkal való szembesülés és rugalmas alkalmazkodás lehetőségeit;

• a mitigáció részeként az energiaellátási-rendszereket, mint szolgáltatókat és az energia felhasználókat érintő kihívásokra adandó válaszokat és azok hatásait;

A fenti kérdéskörökről mértékadó szakemberekkel beszélgetve abban bízunk, hogy az MMT tagjai, akár döntéshozói, akár minőségügyi szakértői vagy csak egyszerű érdeklődők informálódhatnak a körülöttünk zajló folyamatokról, a több síkon mélyülő krízisek közötti összefüggésekről, a kimerülő erőforrásokért folytatott verseny fokozódásáról, a szemléletváltás és együttműködés szükségességéről, és az elkerülhetetlenül bekövetkező folyamatokhoz történő alkalmazkodás lehetőségeiről.

Ne legyen senkinek sem illúziója, a felmerülő kérdésekkel és kockázatokkal már a legrövidebb stratégiai időtávon belül is érdemben foglalkozni kell!

A rendezvény támogatója:

Leave a Reply