MM 2023. márciusi címlap

Megjelent a Magyar Minőség 2023. márciusi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2023. márciusi szám tartalmából:

Az e-kormányzati megoldások elfogadásának vizsgálati modellje dolgozói körben – Abdul Wahi Nur Syuhaini és Dr. Berényi László

Az e-megoldások világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a hatékonyság és kiszolgálás minőségének növelése érdekében a kormányzati alkalmazások területén is. A siker egyik fontos összetevője a közszférában dolgozó alkalmazottak hajlandóságának növelése, illetve ellenállásának leküzdése. A cikk egy koncepcionális modellen keresztül mutatja be azokat a tényezőket, amelyek az értékelés során kulcsfontosságúak. Az e-kormányzati és e-közigazgatási rendszerek bevezetésének sikerét tizenegy dimenzión keresztül javasolják mérni szakirodalmi áttekintés alapján. Ezek a technológia elfogadásának és használatának egységes elméletéből (UTAUT), valamint a DeLone-McLean információs rendszer (IS) sikermodell metszetéből vezethető le.

Karbantartási kulcs-indikátor másképpen – Vitaindító – Tóth Csaba László

Több mint 20 éve fedezte fel a főszerkesztőnk az isixsigma. com hírportált, amelyet nagyon fontosnak, tudományosnak tartott. A portál előnye, hogy van egy diszkussziós fóruma, ahol a világ minden tájáról lehet kérdezni, egy adott problémára választ kapni. Esetenként a válaszokat a szakmában jó nevű szakértők adják meg.
Ajánlom mindenkinek a portált, a hiányosságai ellenére is érdemes meglátogatni, akár a cikkeket, akár a válaszra váró kérdéseket. Azt szokta mondani a vele együttműködőknek, hogy a diszkussziós rész két dolog miatt is hasznos. Egyrészt, sokat tud tanulni belőle, másrészt rájön, nem te vagy a leghülyébb kérdező a világon.

A november 28-i hírlevélben egy kisebb írás ragadta meg a figyelmét, amelynek a címét a következőképpen lehetne lefordítani „A javítások átlagos idejének kiszámítása segíti a karbantartási folyamatot”.

Bemutatkozik a Magnus Aircraft Zrt.

Bizonyára élénken él még az olvasók emlékezetében a Társaságunk novemberi konferenciája, amelynek keretében átadtuk a Magyar Minőség Háza 2022 Díjakat. A kitüntetettek egyike volt a Magnus Aircraft Zrt., ebben az írásban az ő bemutatkozásukat olvashatják.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2022. évi februári szám.

Leave a Reply