2022. 02 MM cimlap

Megjelent a Magyar Minőség 2022. februári száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2022. februári szám tartalmából:

A TISAX követelmények áttekintése – Dr. Horváth Zsolt

A TISAX® (Trusted Information Security Assessment Exchange, azaz magyarul: Megbízható Információbiztonsági Értékelések Megosztása) egy olyan autóipari információbiztonsági rendszer, amely az ISO/IEC 27001 információbiztonsági szabványt nemcsak kiegészíti, hanem egyben annak használatát is lényegesen szigorúbbá teszi az autóipari szereplők számára. A szerző gyakran azt tapasztalta, hogy sok vállalat indulásban nemhogy a TISAX követelményeit, de még az általános és alapvető információbiztonsági követelményeket is csak alig ismeri. Ilyen esetekben a TISAX-nak megfelelő információbiztonsági rendszer kiépítése jellemzően nem egy meglévő és működő információbiztonsági rendszer kiegészítését jelenti a TISAX által meghatározott további követelmények alapján, hanem az információbiztonsági alapoktól való indulást. Ezért is fontos annak megértése, hogy egy információbiztonsági rendszer – különösen a TISAX – bevezetése mivel is jár egy vállalat életében.
Jelen publikáció áttekintés szintjén mutatja be a TISAX követelményrendszerének fő struktúráját és szakmai elemeit, segítve ezzel az azt alkalmazni kívánó vállalatokat a kezdeti döntések meghozásában.

Beszámoló a XVI. Életciklus Elemzés Konferenciáról

A klímaváltozás ugyancsak komoly kihívások elé állítja az emberiségét, így a következő két írás ezzel a témakörrel foglalkozik. Az életciklus elemzés egy lehetséges válasz a problémáinkra, ezért tartottuk fontosnak a magyar szakemberek 2021. évi konferenciájáról beszámoljunk.

Megnevezték a 2021. évi Gábor Dénes Díj nyerteseit

Az egyik legrangosabb magyar elismerés a kutató, fejlesztő, oktató szakemberek számára a Gábor Dénes-díj. A díjat szervező alapítvány megnevezte a nyerteseket, őket mutatjuk be.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2021. évi  januári szám.

Leave a Reply