A 2004-ben és 2017-ben Szakirodalmi díjas szerzőnk Kemény Sándor az alábbi felhívással fordul az olvasóink felé.

A statisztika és a 6 szigma iránt érdeklődők számára különösen, de a többieknek is hasznos lehet a megjelenés előtt álló könyv. Nézzen bele az első 25 oldalba és rendelje elő.

Kedves Barátom/Ismerősöm/Partnerem!

Egyetemi hallgató koromban azzal próbáltuk támogatni a vizsgára való felkészülésünket, hogy a könyvet a párnánk alá tettük, remélve, hogy átmegy valami a fejünkbe. Ezt ozmózisos tanulásnak neveztük.
A 6 szigma statisztikai módszereihez nem volt eddig könyv, tehát az ozmózisos módszer reménytelen volt. Mostantól van!

Kemény Sándor, Pusztai Éva, Lakné Komka Kinga, Deák András, Mihalovits Máté, Bodnár-Kemény Klára: A 6 szigma statisztikai eszközzei (Typotex Kiadó. 2021).

Ahogy a régebbi könyveinket, ezt is egyetemi-főiskolai tankönyvnek és egyben szakkönyvnek is szánjuk.
A 6 szigma-tréningeken általában PowerPoint-anyagokat kapnak a résztvevők, akik hiányolják a rendesen megírt tankönyvet, ezt az igényt is szeretnénk kielégíteni. Ráadásul egyszerre akartunk alap- és haladó szintű könyvet írni.

A gyakorlati hasznosíthatóságot szolgálja (és pedagógiai elveinknek is megfelel), hogy a módszereket sok, nagyrészt saját gyakorlatunkból vett példával illusztráljuk.

Szeretnénk a nyomtatás októberi megkezdése előtt felmérni az igényeket, ami befolyásolná a nyomtatott példányszámot. Ehhez kérünk segítséget. A későbbi rendeléseknél a költségek sokkal nagyobbak lennének.


A könyv limitált példányszámban készül, jelenleg az igényeket mérjük fel, október 29-ig. Kizárólag az előrendelési időszakban van lehetőség a kötetet 30%-kal csökkentett áron megvásárolni.

Alap-információk:
Terjedelem: 560 oldal
Teljes ár: 8400 Ft
30%-os előrendelési ár: 5880 Ft

A lényeges mondanivalót kiemelő egyoldalas összefoglalást adunk általában a fejezetek után.

A könyv első 25 oldala (benne a tartalomjegyzék) megtekinthető a
https://www.typotex.hu/upload/book/11855/Kemeny_6szigma_konyv_reszlet.pdf
helyre való kattintással.

Meggyőződésünk szerint az alapvető fogalmakat nagyon egyszerű modelleken kell bemutatni, hogy az olvasó megértse, de a tanulás csak spirális lehet, így mindenre több (egyre magasabb) szinten térünk vissza. Minden témakör eleje a minőségügyi statisztika tárgy alapfokú részének tankönyve (BSc ill. Green Belt). Itt a viszonylagos teljesség mellett arra törekedtünk, hogy az alapvető módszerek gondolkodásmódját bemutassuk.
A könyvben található anyag a kezdő olvasó számára első látásra ijesztő lehet. A fejezetekre osztás során először arra törekedtünk, hogy a kezdő olvasó igényeit is kiszolgáljuk különösebb rémületkeltés nélkül, majd hogy a haladóknak (MSc, Black Belt, Master Black Belt) további elmélyülésre adjunk lehetőséget.

Kérjük, amennyiben szeretné előrendelni a könyvet, ezt a
https://www.typotex.hu/book/11855/kemeny_sandor_a_6_szigma_statisztikai_eszkozei
linken található előrendelés gombra kattintva jelezze. Amennyiben több mint egy példányt szeretne rendelni, kérjük, ezt a kereskedelem@typotex.hu címen jelezze.

Üdvözlettel: Kemény Sándor

Leave a Reply