MM 2021- 07 címlap

Megjelent a Magyar Minőség 2021.júniusi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2021. júliusi szám tartalmából:

A gyártási termelékenység növelése – Fehér Ottó

A karbantartási munka Maynard-féle termelékenységi- és a TPM géphatékonysági mutató összevonásával képzett OME (Overall Man-power Effectiveness) szerint történik a termelékenység számításának bemutatása. A tényezők ismertetésével a fejlesztési irányok tekinthetők át.

Kiválóságért Díj a hazai Földgázszállítónál – Sorosi István

2019. év végén találkoztak először az EFQM modellel, amely remek eszköznek tűnt ahhoz, hogy egy számukra új megközelítéssel vizsgálják meg fejlődési lehetőségeiket.

A távmunka hatása a munkavégzésre – Dr. Csiszér Tamás

A távmunkára való kényszerű átállás jelentős hatással van a folyamatainkra, ugyanakkor ennek a hatásnak az előjele és mértéke nem feltétlenül egységes minden esetben. Kutatásukat ez a bizonytalanság inspirálta. Azt a célt tűzték ki, hogy egy szűkebb, jól körülhatárolható és a minőségügy szempontjából kiemelt fontosságú területen, a folyamatok működése esetében megértsék azt, hogy milyen jellemzők befolyásolják ennek a jelentős változásnak a hatását. Jelen tanulmány a kutatás keretében elvégzett kérdőíves felmérés részeredményeit tartalmazza. Azt mutatják be röviden, hogy az előre meghatározott folyamatjellemzők hatását hogyan értékelték a kérdőívet kitöltők.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2020. évi  júniusi szám.

Leave a Reply