Címlap.

Megjelent a Magyar Minőség 2021.júniusi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2021. júniusi szám tartalmából:

Lean a Laborban 2. rész – Kovács Edina

A májusi számban elkezdett cikksorozat első részében egy Magyarországon található, csekély humánerőforrással rendelkező, de mégis nagy ügyszámú igazságügyi laboratórium mindennapjaiba, munkafolyamataiba tekinthetett be a kedves olvasó. A laboratóriumi munkafolyamatok megvizsgálásával értékáram feltérképezés vizsgálatát mutattam be a területen, a veszteségek feltárásával. A cikksorozat második részében a laboratóriumi munkafolyamatok ideális állapotát és a folyamatok javítási lehetőségeit mutatom be koncentrálva a VSM-ben feltárt veszteségekre. A laboratóriumban alkalmazott technikákhoz külön erőforrásra és beruházásra nem volt szükség, egy jó ötlet és koncepció sok időt tud spórolni egy-egy munkafolyamat során, amit a kollégák idővel meghálálnak.

A faipari vállalatok beszerzési területének felmérése a digitalizáció és az Ipar 4.0 szemszögéből – Kornfeld Zsuzsanna és Dr. Bednárik Éva

Az Ipar 4.0 robbanásszerűen tört be a mindennapokba és azóta is folyamatosan a középpontban van, hatást gyakorol a vállalatokra, a gazdaságra, a munkaerőpiacra és valójában az egész világra. Az Ipar 4.0 célja a vállalatok versenyképességének növelése, amely a tervezési és gyártási folyamatok optimalizálásán keresztül nyilvánul meg. Az Ipar 4.0 előnyeinek kihasználásával, a digitalizáció bevezetésével a folyamatok átláthatóbbak lesznek, nő a teljesítmény és a hatékonyság, gyorsulnak a folyamatok, azok testreszabhatóságának sebessége, így a vállalatok rugalmasabban és egyszerűbben reagálhatnak a változó, növekvő vevői igényekre és mindemellett kiküszöbölhetők lesznek az emberi hibák és veszteségek. A faipari társaságok helyzetét mértem fel a beszerzés területén az automatizálással összefüggésben, valamint hozzáállásukat, lehetőségeiket és akadályozó tényezőiket.

Megjelentek a Magyar Minőség Társaság 2021. évi pályázatai

A Magyar Minőség Társaság idén is meghirdette pályázatait a Magyar Minőség Háza 2021., az Év Magyar Minőség Rendszermenedzsere 2021., a Magyar Minőség Portál 2021., a Magyar Minőség eOktatás 2021., és a Magyar Minőség Szakirodalmi 2021. díjakra. Az idei pályázati díjak átadására az év végén kerül majd sor, 2021. november 4-én.
Beadási határidő minden pályázat esetében: 2021. október 01. 12.00
Továbbá a várjuk a javaslatokat, a Magyar Minőség legjobb szerzője díj jelöltjére is.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2020. évi  májusi szám.

Leave a Reply