MM 2021. 02 címlap

Megjelent a Magyar Minőség 2021. februári száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2021. februári szám tartalmából:

Meetingek, meetingek… – Termékfejlesztési projektértekezletek értékelése
Soltész László és Dr. Berényi László

Az értekezletek, megbeszélések, meetingek (a tanulmányban a meeting kifejezést használjuk) általában, projektek esetében pedig különösen sok idejét kötik le a vezetőknek. A projekt sikeres teljesítéséhez elengedhetetlen a megfelelő kommunikáció, a problémák megvitatása, ugyanakkor a meetingeknek motivációs hatásai is vannak. Mivel minden vezető és dolgozó ideje véges, a megbeszéléseknek célszerűen és hatékonyan kell lezajlani. „A termékfejlesztés kritikus tényezői” című írásunkban általában foglalkoztunk a projektek sikerét befolyásoló kérdésekkel. Elsősorban az emberi tényezőhöz kapcsolódnak a meetingek, mint koordinációs, ellenőrző, egyeztető és motiváló megoldások.
Tanulmányunkban termékfejlesztési folyamatokban közreműködő gyakorlati szakemberek kérdőíves felmérése alapján mutatjuk be, hogyan értékelik a meetingeket. A szakmai vélemények alapján a projektvezetők átgondolhatják, hol lehet erősíteni és hatékonyabbá tenni saját működésüket.

Körforgásban a fenntarthatóságért – Konferencia beszámoló

A Magyar Minőség Társaság teljes mértékben elkötelezett a Fenntartható Fejlődés mellett, és ennek szellemében a Magyar Minőség elektronikus folyóirat rendszeresen beszámol a témában zajló rendezvényekről, illetve közöl a témához kapcsolódó dolgozatokat.
Így részt vettünk a Magyar Életciklus Elemzők Egyesületének konferenciáján, amelyről az alábbiakban számolunk be. Az Egyesület rendelkezésre bocsátotta a délelőtti és délutáni szekciók előadásainak összefoglalóját, amelyet olvasóink rendelkezésére bocsátunk.

A 2020. évi Gábor Dénes-díj kitüntetettjei

A társadalmi fejlődés csak magas szinten képzett alkotó emberek közreműködésével biztosítható, ezért társadalmi érdek a kutató, fejlesztő, feltaláló, oktató szakemberek kiemelkedő teljesítményének elismerése és sikereik példaként állítása. Ezt célozzák a különböző szakmai elismerések, amelyek sorában fontosak a civil kezdeményezéssel létrejött díjak. Ez évben immár 32. alkalommal kerül átadás-ra a NOVOFER Alapítvány által 1989-ben lét-rehozott GÁBOR DÉNES-díj, amely a civil szféra legnevesebb műszaki alkotói elismerése ma Magyarországon, és napjainkig 248-an részesültek ezen elismerésben

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2020. évi  januári szám.

Leave a Reply