Megjelent a Magyar Minőség 2021. januári száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2021. januári szám tartalmából:

Egy innovációs ökoszisztéma szereplőinek értékelési módszere – Tóth Csilla és Dr. Háry András

A 2019. szeptember 20-án átadásra került ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központ révén megkezdte működését a zalaegerszegi Science Park program első eleme. A központ a zalaegerszegi járműipari tesztpálya beruházás első tovagyűrűző hatásaként tekinthető fejlesztés, benne a K+F+I jellegű együttműködések első szereplőivel a tesztpálya közvetlen környezetében.

Termékfejlesztési projektek: a siker háromszöge a belső érintettek szemével – Soltész László és Dr. Berényi László

A projekt sikerét az eredmény (minőség), időkeret és költségkeret lehet leírni. Tágabban értelmezve a siker fontos tényezője a hozzájárulás a vállalati célok megvalósulásához is. Általánosan elfogadott, hogy a háromszög tényezői mentén valamelyik szempont csak a többi rovására emelhető ki: a határidő rövidítése például a költségek emelkedésével, illetve a minőség feláldozásával lehetséges. Nem biztos azonban, hogy a projekt minden érintettje egyformán gondolkodik a tényezők fontosságáról. A szerzők a tanulmányukban egyes érintetti csoportok (vállalat vezetése, projekt team, termékfejlesztési vezető és termékmenedzser) véleményének összehasonlításával keresték gondolkodási mintáikat.

Ipar 4.0 – Beszélgetés Bóna Péterrel

A Smart Factory ConnAction konferencia apropóján beszélgettünk a hazai ipari informatikai piac egyik meghatározó cégének vezetőjé-el, a konferenciát szervező Bóna Péterrel.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2019. évi  decemberi szám.

Leave a Reply