Megjelent a Magyar Minőség 2020. novemberi száma.

MM 2020 november címlap

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2020. novemberi szám tartalmából:

Aranystandard – Egy recesszió árnyékában – Pammer Gábor

A Kínai Kommunista Párt megtalálta a koronavírus okozta pandémia legfőbb felelősét.
Az illetőt úgy hívják: Nin Csen. Amúgy arrafelé már járvány sincsen.
Bonyolult világban élünk.
1971-ben 8 éves voltam, amikor Richard Nixon amerikai elnök megszüntette az aranystandardot, azaz megszüntette az amerikai dollár rögzített, fix árfolyamú (35 USD/uncia) aranystandardját.
1974-ben 11 éves voltam, amikor az arab országok meghirdették az olajembargót, amely véget vetett az olcsó olaj világának.
„A hetvenes évekbeli kőolaj válságra adott válaszok eldöntötték a NYUGAT és a KELET között dúló hidegháborút. A nyugati országok vállalatai jobb válaszokat adtak a kialakult helyzetre, alkalmazkodóképesebbek és versenyképesebbek voltak.”
Mindez azt is jelentette, hogy mire elvégeztem a Budapesti Műszaki Egyetemet a keleti blokk gyakorlatilag összeomlott. A világ, amelybe beleszülettem végérvényesen megszűnt. Nehéz, de reményekkel teli éveket éltünk. A kilencvenes évek elején volt olyan év (1992.), amikor a forint vásárlóértéke egy év alatt elveszítette a harmadát. Az évi infláció mértéke elérte a 33 %-ot.
Az elmúlt 20 évben a forint vásárló értéke 60 %-kal lett kevesebb – önmagához képest.
Minden változik. Napjainkban különösen, amikor a körülöttünk létező világ drámaian alakul és mélyebb összefüggések ismeretének hiányában kétségbeejtő képet mutat

Túlélési stratégiák – a mentális oldal – Bartha Anikó

Rengeteg gondolat látott napvilágot az elmúlt, már több, mint fél évben arról: mit tegyünk mit ne tegyünk akár egyéni, akár vállalati szinten a drasztikusan megváltozott külső körülményeink kapcsán.

Nem gondolom, hogy az alábbi cikkben a bölcsek kövét fogom átadni, de nagyon fontosnak tartom, hogy lássunk a saját színfalaink mögé, értsük meg jobban reakcióinkat, saját magunkat, majd ezután keressünk és találjunk megoldásokat helyzetünkre: vegyük kezünkbe, amire ráhatásunk van – higgyük el: jóval több mindenre, mint előre azt gondolnánk. Coachként, HR tanácsadóként hiszem (és ez talán kevés lenne, de) tapasztalom is folyamatosan: amikor megvilágítódik az, hogy mivel állunk szemben, mivel van dolgunk: bármilyen nehéz helyzet kezelésére exponenciálisan megnő az esélyünk. S még egy fontos tapasztalás: nagyon sokszor a leginkább kézenfekvő, akár axióma szintű megoldások mellett siklunk el: talán észre sem véve, vagy túlzottan triviálisnak tartva, és ezáltal leértékelve azt. Szándékom szerint az alábbi írás szempontokat, támogatást ad a mögénézéshez, az egyszerű válaszok ismételt felfedezéséhez vagy megerősítéséhez.

Szervezeti változtatások sikere. Miért? Hogyan? Mit? – Huják Attila

Ez a cikk nem szól arról, hogy pontosan mit kell tenned egy szervezeti változás bevezetése során, hiszen, minden szervezetnek más a miértje, más a jelenlegi szervezeti kultúrája, mérete, aktuális vezetési logikája, stílusa…stb. Ezzel a cikkel – mint vezetőt, szervezeti szakembert – inspirálni kívánlak arra, hogy bármilyen változtatás során hogyan gondolkozz előre, milyen szemlélettel fogj bele a következő lépésekbe.
Kiemelten pedig, hogy miként gondolkozz ebben a vezetésről, az emberekről és a módszerekről.

A leírt módszerek, gondolatok jó részét ügyesen alkalmazva, akár egy/több vezetői ellenőrző listát is összeállíthatsz (vagy keress meg)!

…egy rövid szintézis az elmúlt 30+ év különböző szintű vezetői és tanácsadói tapasztalataiból.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2019. évi  októberi szám.

Leave a Reply