Megjelent a Magyar Minőség 2020. augusztus-szeptemberi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2020. augusztus-szeptemberi szám tartalmából:

A minőségügyi szakma jelene és jövője – Kutatás – Dr. Csiszér Tamás, Dr. Czelleng Arnold, Csécsei Róbert

A dolgozat a magyar minőségügyi szakma 69 résztvevőjének válaszát dolgozza fel, amelyet 2020. januárjában egy online kérdőíves fel-mérés kérdéseire adtak. Ebben arra kerestük a választ, hogy mi a véleményük a magyar minőségügyi szervezetek által nyújtott szolgáltatásokról, hogyan látják a vállalkozások előtt álló kihívásokat, valamint véleményük szerint milyen kulcskompetenciákkal kell rendelkeznie most és a jövőben a vállalkozásoknak és a minőségügyi szakembereknek. Az alábbiakban röviden bemutatjuk a primer kutatás módszertanát, majd részletesen ismertetjük a kérdéseket és az ezekre adott válaszokat, grafikonokkal illusztrálva.

Sikeres SMETA társadalmi felelősségvállalási audit az autóiparban – Kaszás Ottó, Thiery Zsuzsanna, Csonka László

A Tungsram sikeresen tanúsíttatta a társadalmi felelősségvállalási rendszerét SMETA szerint. A cikk első részében Kasza Ottó mutatja be a SMETA-t, majd a második részben Thierry Zsuzsanna ír vállalati szemszögből a tanúsításra való felkészülésről, annak hátteréről és az elért sikerekről.

Mit tanultunk a Covid 19 kapcsán? – Cikkgyűjtemény

Ki hogyan élte meg a járvány hatásait? Folytatjuk a megkezdett sorozatunkat, remélve, hogy a dolgozatokban leírt felvetések, tapasztalatok és ajánlások segítségükre lesz abban, hogy a jövőben felkészültebben, nagyobb tudással és gyakorlattal nézzenek szembe a problémákkal.

Ebben lehet segítségükre a Társaságunk által végzett felmérés eredménye, amelyet szintén megosztunk Önökkel. Érdekes eredmények vannak, ha van véleménye, ne rejtse véka alá, ossza meg velünk, azaz tagjainkkal.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2019. évi  júliusi szám.

Leave a Reply