Kíváncsiak vagyunk, hogy hogyan éli meg a koronavírus okozta problémákat ön és a szervezete.

A közeljövőben az ezen kérdésekre adott válaszok alapján tervezzük át a tevékenységünket.

Az alábbi 20 felmérés kérdés segít nekünk megérteni azt, hogy mi történik:

  • A szervezetek, hogyan reagáltak a vírushelyzetre és az üzletfolytonosságot hogyan kezelték
  • Hogyan érzik a minőségszakemberek mennyire volt szükség az ő részvételükre
  • Tanulságok és ajánlások más minőségszakemberek részére

A felmérés 2020. május 31-ig tart.

Ha már 50 minőségszakember megosztja velünk a véleményét, kaphatunk egy áttekintést a helyzetről! Annak érdekében viszont, hogy minél eredményesebb legyen kutatásunk, szeretnénk kérni Önöket, hogy fordítsanak időt a kitöltésre minél többen annak érdekében, hogy közösen alkothassunk egy valósághoz közeli képet, amelyből tanulni tudunk.

Köszönjük, hogy segíti munkánkat!

A felmérés eredményeit egy közeli online rendezvényen ismertetjük. Valamint megjelenik majd a Magyar Minőségben is.

A kérdések között szerepelnek az üzletfolytonossági menedzsment rendszere vonatkozó kérdések. Tudjuk, hogy itthon az elmúlt években nem igazán terjedt el ennek a menedzsment rendszernek a használata, leginkább az informatikai cégek gondoltak rá. A 2018-as ISO felmérés alapján csak 6 cég szerepel az ilyen tanúsítvánnyal rendelkező szervezeteknél. De reménykedünk, hogy az elmúlt év során többen gondolkodtak el ezen rendszer alkalmazásáról.

Korábbi évekeben utoljára 2016-ban a Társaságunk megalakulásának 25. évfordulóján megtartott XXV. Magyar Minőség Héten beszéltünk az üzletfolytonosságról, akit érdekel itt tekintheti meg az archív felvételt, és ugyanitt nézheti meg a bemutató diáit és itt is, amely a szabvány korábbi változatáról szólt.

A szabvány jelenleg aktuális változata angolul a vírushelyzetre tekintettel, elérhető az ISO honlapján csak olvasható módon.

Az MSZT-nél is lehet kérni a magyar változatot csak olvasható formában.

MSZ EN ISO 22301:2020, Társadalmi biztonság. Üzletmenet-folytonossági irányítási rendszerek. Követelmények (ISO 22301:2019)

Leave a Reply