Megjelent a Magyar Minőség 2020. májusi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2020. májusi szám tartalmából:

Agilis módszerek a vállalatoknál: Scrum – Dr. Kurucz Attila

Az agilis módszerek legelterjedtebb keretrendszere a Scrum. Bár a Magyar Minőségben nem ezzel a témával kezdte a szerző, az mégsem kérdéses, hogy ezzel kell folytatni. Ebben a cikkben olyan módon szeretné bemutatni az agilis módszerek zászlóshajóját, hogy az nem csak a szoftvercégek számára, de a projektközpontú szervezetek bármelyikének hatékony és eredményes eszköze lehet.

A vezetőségi felülvizsgálat ellentmondásai – elmélet és gyakorlat – Strelicz Andrea

Mint az már köztudott, az ISO 9001 egy gazdasági társaság vagy vállalat működtetés használati utasításaként is értelmezhető. Nyilvánvaló az is, hogy létezik pár alulszabályozott rész, mint például az erőforrások gazdálkodására vonatkozó rész, melybe be kell tudni illeszteni a karbantartást, az épületüzemeltetést, az energiagazdálkodást, a belső logisztikát, illetve a pénzügyi és gazdasági mozgásokat. Mindezeknek a lekötésre és felhasználására vonatkozó egyensúlyát, vagyis a terv-tény nyomonkövetését, és mindent, ami a vállalati vagyon kifejezés alá bármilyen aspektusból besorolható. Ugyanakkor létezik olyan is, ami az ipar 2.0 óta jelentéktelen mértékben változott, inkább csak áthelyeződött.

Digitalizációs helyzetkép – Tanulmányok

Társaságunk egyik kiemelt feladatának tartja a digitális évezredbe való belépés elősegítését, azaz az Ipar 4.0 és a hozzá kapcsolódó Quality 4.0 filozófiák és módszertanok legújabb eredményeinek ismertetését. Folyóiratunk is ennek a szellemében készül, szinte minden lapszámunkban találnak a témához kapcsolódó írást.

Most abban a helyzetben vagyunk, hogy egy-szerre két dolgozatban is terítékre kerül a téma.
A Staufen AG 2019 végén több mint 100 magyarországi nagyvállalat vezetőjét megkérdezve készített egy felmérést, hogy mennyire vannak felkészülve a napjaink történő – a túlélés szempontjából alapvető – kardinális változtatások levezénylésére.

A járvány következtében kialakult helyzetre reagált az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ), amely készített egy gyors helyzetképet arról, mennyiben befolyásolta, illetve befolyásolja a magyar digitális szektort az epidémia.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2019. évi  áprilisi szám.

Leave a Reply