Megjelent a Magyar Minőség 2019. márciusi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2019. márciusi szám tartalmából:

Vállalati szintű lean fókuszú értékelési rendszerek – fókuszpontok és dilemmák – Brunner Barbara és Dr. Losonci Dávid

aswsdsa

A lean termelési rendszert már sokan sokféleképpen vizsgálták: milyen elvek, eszközök alkotják; milyen működési és pénzügyi mutatókra és hogyan hat; miként alakítható a támogató szervezeti kultúra és milyen a megfelelő vezetési stílus? E témacsokor is jól jelzi a lean irányába hosszú évtizedek óta fennálló érdeklődést. E jól feldolgozott témák árnyékában keveset tudunk a lean menedzsment szervezeti jelenlétének értékelésére szolgáló módszerekről (lean audit, lean assessment). Pedig az ilyen jellegű értékelés fontos eleme egy lean transzformációnak! Maga az értékelés egyértelműen elárulja, hogy miként gondolkodik egy szervezet a lean menedzsmentről, mit helyez abból előtérbe, illetve az értékelési eredmények a továbblépésre is nagy hatással vannak.
Cikkünkben a lean termelés szervezeti jelenlétének értékelésére szolgáló modellekről adunk áttekintést. Fókuszukban a vállalati/üzemi értékelések állnak.

VI. Vezetői Best Practice Fórum – Baranyi Béla és Dr. Németh Balázs

A 2019. január 31-én élénk érdeklődés mellett megtartott Fórum célja a jó vezetői gyakorlatok és tapasztalatok megosztása és a hazai vezetési kultúra fejlesztése volt. Az elhangzott előadások a Minőség – Emberek – Vezetés hármasát járták körül azt a kérdést feszegetve, hogy hogyan lehet eljutni az elégedettségtől az elkötelezettségig.

Carlo Rubbia Nobel-díjas professzor 85 éves

Valamikor az elmúlt év folyamán rendezgette a főszerkesztőnk az archívumát, és a kezébe került egy újságkivágás. A papír már rendesen megsárgult, vagyis nem mostanában került megőrzésre (egyébként is, ki olvas manapság újságot). Vajon mikor jelent meg? Megkerestük a szerzőt, Palugyai István urat, aki 1994-re datálta az interjút. Mivel fontosnak tartottuk a cikk tartalmát, word formátumban archiváltuk. Mivel 2019. márciusában Rubbia professzornak születésnapja van, mégpedig a 85. Aktuálissá vált a dolog.



Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2018. évi  februári szám is:

Leave a Reply