Megjelent a Magyar Minőség 2018. márciusi száma.

Magyar Minőség 2018- márciusi száma címlap

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2018. márciusi száma tartalmából:

Kergetjük a lehetetlent. A fenntartható fejlődés vad probléma, de szelídíteni lehet és érdemes!

Prof. Dr. Kerekes Sándor

Az egymást követő tudományos közlemények egyre pontosabban írják le a bolygóra leselkedő veszélyeket és talán egyre pontosabb a terápia leírása is. Ezt mutatja legalább is, hogy a tudósok egy táblázatban össze tudják már foglalni, hogy mik a legégetőbb problémák és azt is, hogy hol tartunk most, mekkora a ránk leselkedő veszély. Az ördög persze a részletekben alszik. Természetesen nem mindenki érte egyet ezekkel a határokkal.

Ezt a nem egyszerű kérdéskört járja körbe a szerző, részletek a tanulmányában.

Belső benchmarking a Knorr-Bremse csoportnál

Vincze Róbert és Szabó Péter

A cikkben HSE (Health, Safety and Environment – Környezetközpontú illetve Munkahelyi Egészségvédelem és Biztonság Irányítási Rendszer) és KPS (Knorr Production System – Knorr Termelési Rendszer) területekről hozott példákon keresztül kerül bemutatásra a Knorr-Bremse csoport vasúti divíziójánál alkalmazott benchmarking tevékenység.

Folyamatmenedzsment trendek áttekintése

Yadav András Jainindra

A világ egyik vezető tanácsadó cégének a évenként megjelenő tanulmánya és szerző személyes tapasztalata alapján is úgy gondolja, hogy az üzleti folyamatok szerepe, azok vizsgálata és fejlesztése kiemelkedő szerepet kell, hogy kapjon az üzleti életben. Mivel a szervezetek működését áthálózzák a különböző folyamatok, ezért ezekkel időszerű és fontos foglalkozni.

Tatalom.
Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2017. évi  februári szám:

Magyar Minőség XXVI. évfolyam 2. szám 2017. február

Leave a Reply