Megjelent a Magyar Minőség 2017. júliusi száma

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2017. júliusi száma tartalmából:

Fenntartható minőség, fenntartható közösség

Torma Beáta

Válaszokat kerestek arra a kérdésre: miként szolgálhatja a minőségi munkaerő megtartása a minőségügy érdekeit, és hogy megismerjék a minden-apok módszereit, eszközeit.

A túszul ejtett szervezet, avagy a munkavállaló kockázata

 Dr. Béres Ágnes, Mártha Csenge

A túszul ejtett szervezet egy olyan témakörre utal, ami már egy ideje foglalkoztatta a szerzőket, hiszen kockázat-kezeléssel foglalkoznak, és a személyügyi tevékenységgel összefüggésben számtalan helyzet lehetséges, amivel a munkavállaló tudatosan vagy tudattalanul sakkban tudja tartani a szervezetet. Cikkük ezeknek a tényezőknek a szerzők szempontrendszere szerinti csoportosításáról, elemzéséről és kezeléséről szól, a teljesség igénye nélkül, de remélve, hogy a minőségügy és a HR határterülete iránt érdeklődők számára hasznosan.

A lean 14 vállalatirányítási elve és az új generációk igényei

Schäffer Beáta

Évek óta foglalkoztatja a szerzőt az új generációk szerepe a munkaerőpiac alakulásában.
Öt éve még egy multicég vezetőjeként szembesült az ambíciózus és versengő Y generáció felbukkanásával – türelmetlenségükkel, technológiai nyitottságukkal és hozzáértésükkel. Azután lassan kilépett a munkaerőpiacra egy fiatalabb, kényelmesebb, és még technikafüggőbb korosztály is – a Z generáció is.
Ma még küszködnek a munkahelyek azzal, hogy ez utóbbi (meglehetősen öntörvényű és önérzetes) korosztály képviselőivel mit is kezdjenek… Felmérések szerint pedig épp az Y generáció (korban hozzájuk közel álló) tagjai tudják a legkevésbé elfogadni őket. De amire a legkevésbé számított a kutatásaim kezdetén: a lean módszertan az, ami a legátfogóbb módon képvisel mindent, ami előremutató lehet az új generációk, különösen a Z generáció elkötelezetté tételében!

Tartalom.
Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2016. évi  júniusi szám:

Magyar Minőség XXV. évfolyam 6. szám 2016. június

Leave a Reply