A Magyar Minőség 2017. áprilisi száma megjelent.

Magyar Minőség 2017. április borító

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2017. áprilisi száma tartalmából:

Új minőségirányítási rendszerszabvány az autóiparban:
IATF 16949:2016 A szabvány főbb változásainak ismertetése, valamint egy autóipari beszállító útja a felkészülésig

Csonka László, Papp Éva

A 2016-os évben megjelent az IATF 16949-es autóipari minőségirányítási rendszerszabvány, mely felváltja az ISO/TS 16949-es szabványt. A cikk első része bemutatja a szabványt kiadó IATF-et, röviden szól az átállási stratégiáról, majd részletesebben a szabvány főbb változtatásairól. A cikk második részében rövid interjú olvasható egy multinacionális autóipari beszállító cég minőségirányítási vezetőjével. Arról kérdeztük őt, hogy állnak az átállási auditra való felkészüléssel.

A Lean megvalósítás egyik útja

Fehér Ottó

A globalizált piaci versenyben az 1980-as 90-es évek Kaizen hulláma – a kis lépésekkel való tökéletesítés – átlendült a folyamatos innovációba.
A néhány hónapos ciklusra eső új kibocsátások vagy a kis tételes gyártások hangsúlyossá tették a termék és az előállítás minőségtervezését, az utólagos folyamatjavítások szerepe csökkent.
Felmerül a kérdés, hogyan vezessük be a Lean-t a mai vállalati környezetre? Erre a kérdésre ad egy lehetséges választ a szerző.

A NEXT Broker Consulting Kft minőségirányítási rendszerének kiépítési lehetősége az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány alapján

Balogh Vivien – Baksi Zsolt – Dr. Matkó Andrea

Az ISO 9000 szabványcsalád iránymutatásait követve a vállalatok sikeresen fejleszthetik, javíthatják teljesítményüket függetlenül a vállalkozás méretétől, tevékenységétől a gazdasági szektor bármely területén.
A tanulmány célja, hogy bemutassuk a Kft-t és a minőségirányítási rendszer kiépítésének lehetőségét az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány szerinti megvalósítását.

Tartalom.
Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2016. évi márciusi szám:

Magyar Minőség XXV. évfolyam 3. szám 2016. március

Leave a Reply