A Magyar Minőség 2017. márciusi száma megjelent.

Magyar Minőség 2017. márciusi száma címlapja

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2017. márciusi száma tartalmából:

Új eszköz a korrupció ellen: a megvesztegetés elleni irányítási szabványa: ISO 37001:2016

Dr. Klotz Pétertől.
A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet 2016 októberében új irányítási rendszerszabványt fogadott el ISO 37001:2016 Megvesztegetés elleni irányítási rendszerek (Anti-Bribery Management Systems) néven. Az új szabvány célja, hogy segítséget nyújtson a megvesztegetés elleni irányítási rendszer létrehozásához, megvalósításához, fenntartásához, felülvizsgálatához és jobbá tételéhez. Háromrészes cikksorozatom második részében a szerző arra keresi a választ, hogy hogyan zajlott a szabvány kidolgozása és ez milyen eredményre vezetett.

A minőségirányítás szakma eszközei a vezetőség meggyőzésére

Mártha Csenge, Pflanzner Sándor, Dr. Béres Ágnes szerzőktől.
Céljuk az volt, hogy szempontokat és néhány konkrét eszközt adjanak a hallgatóik kezébe ahhoz, hogy hatékonyabbá váljon a vezetőséggel való együttműködés a minőségirányítás és kockázatkezelés területén. Hogy minél inkább képesek legyenek felkelteni a vezetők érdeklődését és megnyerni támogatásukat.

Az Enterprise Europe Network innovációs szolgáltatásai

Majoros Zita Ágnestől.
Az Enterprise Europe Network (EEN), az Európai Bizottság 63 országban működő vállalkozásfejlesztési programja. Célja az európai kis- és középvállalkozások (kkv) nemzetközi növekedésének elősegítése, kapcsolatrendszereik bővítése. Magyarországon 8 tagú konzorcium biztosítja az országos lefedettséget. A Bizottsági forrásoknak köszönhetően az EEN által kínált szolgáltatások díjmentesen érhetők el országszerte.

Tartalom.
Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2016. évi februári szám:

Magyar Minőség XXV. évfolyam 2. szám 2016. február

Leave a Reply