Megjelent  a  Magyar Minőség elektronikus folyóirat 2016. évi júliusi száma

Magyar Minőség 2016. július címlap

Első kiemelt cikkünk a múlt hónapban megjelent – Lean módszerek alkalmazása Magyarországon 2. rész – Kovács Zoltántól és Rendesi Istvántól.

Második kiemelt cikk, Y és Z generációs megoldások a munkaszervezésben: az otthoni munka lehetőségei – Zsebesi Paulina, Dr. Berényi László szerzőinktől.
A változásokkal való lépéstartás egyik kritikus pontja a jövő munkavállalók generációinak megértése és bennük rejlő lehetőségek stratégiai előnnyé kovácsolása. A generációkutatások eredményei számos tudományterület kutatásaiban jelennek meg, legalább csoportképző ismérvként. A figyelem jelenleg az Y és Z generációkra irányul, akik a vezetővé válás és a munkavállalás szempontjából a „következők”. A diplomás munkaerő tekintetében mostanában állnak munkába az Y generáció késői képviselői, akikben már „Z” tulajdonságok is felfedezhetők. A tanulmányban bemutatott eredmények belülről vizsgálják az érintetteket: egy Y generációs, mesterképzésben résztvevő hallgató tudományos diákköri kutatásán alapulva, témavezetőjével közösen mutatja be, hogyan látja egy frissen munkaerőpiacra lépő a lehetőségeket.

A harmadik kiemelt cikk az Magyar Minőség Társaság, Energiahatékonyság – Energiairányítási rendszer – Energiaaudit rendezvényén megtartott előadás alapján készített cikk, Kapros Zoltántól – Energetikai auditálási kötelezettségi rendszer – címmel.

Tartalom
Folyóirat

Nyilvánosan elérhető a 2015. évi júniusi szám

Folyóirat

Leave a Reply