A dr. Koczor Zoltán díjat a Társaságunk 2021 novemberében alapította. A díjra a minőségügyi szervezetek tagjai tehettek javaslatot, amit az MMT vezetősége értékelt és rangsorolt, és a díjazott személyét döntötte el. Most második alkalommal adtuk át.

Dr. Koczor Zoltán Díj 2023 évi díjazottja:
Sződi Sándor

A 2023. évi dr. Koczor Zoltán díjat átveszi Sződi Sándor – Szabó Mirtilltől az MMT elnökétől.

Sződi Sándor díjazásával az elismerésnek azon célkitűzése, miszerint azt a magyar minőségügy ismertsége és elismertsége érdekében tartósan kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakember vehesse át, ennél teljesebben nem valósulhatott volna meg.

A kitüntetett szakmai pályafutásának teljes ívét megrajzolni lehetetlen feladat, annak minden állomását képtelenség felsorolni. Érdemes azonban megemlékezni a kitüntetés fókusza kapcsán a minőségfejlesztés területén végzett fő megbízatásairól, eredményeiről. Az IFKA Nonprofit Kft. minőségügyi vezetőjeként vonult nyugállományba. Ezt megelőzően a szervezet jogelődjének Minőségfejlesztési Központját (MIK) igazgatta, de nyugdíjasként is évekig, minőségszakértőként erősítette a szervezetet. Tagsággal bírt és bír a minőségügy társadalmi szervezetekben, ezekben számtalan pozíciót vállalt és vállal. A minőségügyi sajtó két zászlóshajójának, a Magyar Minőségnek és a Minőség és Megbízhatóságnak egy időben volt aktív szerkesztőségi tagja. Sándor Jelenleg a Magyar Minőség szerkesztőbizottságának tiszteletbeli tagja.

A laudáció másik felét egy sokkal személyesebb vonatkozás adja. A díjazott emberi tulajdonságait kell kiemelni ennek során. Úgy hisszük, sem a minőségszakmában, sem a szélesebb munkatársi körében soha nem volt olyan eset, hogy akár kérésre, de az esetek döntő többségében kérés nélkül, segítségére ne sietett volna kollégáinak, barátainak. Nemcsak ötleteivel és meglátásaival, de konkrét és kézzelfogható módon támogatva munkatársait, ezen keresztül hozzájárulva azon a cégek és szervezetek prosperitásához, ahol szakmai pályafutása során megfordult, vagy jelenleg is aktív.

Méltatásunkat nem zárhatjuk másképp, mint a kitüntetettnek az évek során immáron szállóigévé vált köszönésével: „Maximális tiszteletünk”, kedves Sándor!

A díjazott személyére bárki tehet javaslatot úgy, hogy a szükséges adatokat 2023. szeptember 20-ig elküldi az alábbi szervezetek valamelyikének központi e-mail címére:

  • Magyar Minőség Társaság, titkarsag@quality-mmt.hu
  • EOQ MNB Egyesület, info@eoq.hu
  • ISO 9000 Fórum Egyesület, isoforum@isoforum.hu
  • Szövetség a Kiválóságért Egyesület, info@kivalosag.hu

Az email tárgysorában: “Koczor Zoltán díj 2023 jelölés”-t adják meg.

A jelöléshez szükséges adatok:

  • a jelölő szervezet megnevezése,
  • a jelölt személy neve, (szakmai) bemutatása (max: 1000 karakter),
  • a jelölés indoklása (max: 1000 karakter), kitérve a kiemelkedő teljesítményre és ennek hatására.

A szakmai szervezetek a jelöltek közül kiválasztják az általuk kitüntetésre javasoltakat, akiknek az adatait továbbítják az MMT-nek. Ezt követően az MMT Igazgatótanácsa által felkért bíráló bizottság tagjai értékelik a jelöléseket és kiválasztják a díjazottat. A díj átadásra a 2023. novemberében a Magyar Minőség Társaság rendezvényén kerül sor.

Jelölési határidő: 2023. szeptember 20.

Koczor Zoltán Díj 2022 évi díjazottja:

Kurucz Mihály a Hungarocontrol Zrt. Repülésbiztonsági, Minőségirányítási és Belső Ellenőrzési Igazgatója