Hír:

„A Mikulás is benchmarkol-10.” konferencián tavaly decemberben, az elmúlt évi konferencia legjobb előadójának járó díjat, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vázáit Dr. Bárdos Krisztina az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adta át Jávorné Mátó Melindának és Papp Csillának a miskolci Bosch munkatársainak. Az elismerés értékét növeli, hogy arról a résztvevők döntöttek elégedettségi kérdőívek kitöltésekor.

Melindát és Csillát kértem az alábbi kérdések közös megválaszolására

A konferencia résztvevői két lean szakértőt választottak a konferencia legjobb előadóinak.

A sikerben a lean is szerepet játszott?

Határozottan igen. Úgy gondoljuk, hogy akkor tudunk hitelesen előadni egy témában, ha teljes mértékben hiszünk abban. Így vagyunk mi a lean-el. A gyár életében és mindennapjaiban hatalmas szerepet játszik a folyamatos fejlesztés, a mindennapjaink része, hiszen enélkül fennmaradásunk került volna veszélybe. A lean segítségével elért eredményeink tükrében tehát teljes vállszélességgel a lean mellett állunk és hiszünk abban, hogy csak ezeknek az irányelveknek a követésével tudjuk biztosítani fennmaradásunkat.

A gyártási folyamatok hatékonyságának fejlesztése ma is napirenden szerepel a Robert Bosch Power Tool Kft.-ben?

Természetesen ez már a mindennapjaink része. Több szinten foglalkozunk fejlesztéssel. A kisebb csapatok egy-egy gyártósor és a hozzá kapcsolódó folyamatok fejlesztésével foglalkozik, de vannak olyan projektjeink is, amelyek több értékáramot is érintenek. Ezeknek a közös, gyári folyamatoknak a fejlesztésében a központi lean csapat, illetve funkcionális területeken dolgozó szakértők dolgoznak együtt.

Máskor is tartottatok már párosban előadást?

A tavalyi évben néhány alkalommal adtunk már elő közösen, ezek különböző lean, illetve logisztikai konferenciák voltak. Azonban külön-külön is már több éve rendszeresen járunk gyártási és logisztikai témájú rendezvényekre megosztani tapasztalatinkat.

Min dolgoztok jelenleg?

Jelenleg a gyárunk további növekedésének biztosítására, valamint az üzleti követelmények megváltozása miatt új logisztikai folyamatokon és rugalmas szervezeti átrendeződések kidolgozásán dolgozunk. Ennek célja, hogy hosszú távon biztosítsuk gyárunk versenyképességét és további munkahelyeket teremtsünk a régió számára.

Kívánok további munkasikereket!

Előadói teljesítményetek előtt: Le a kalappal!