2017-ben a MACH-TECH és Ipar Napjai kiállítás Nagydíjasainak egyike a Control System Kft.


A CNC Szerszámgép Kereskedelem és Szerviz gazdasági vezetőjét, Somodi Mónikát kérdeztem a siker hátteréről.

Szerszámgépes berkekben is „jól cseng” a Control System név, mégis elsőként egy rövid bemutatást szeretnék kérni!

Magyar tulajdonú cégünk 2005-ben alakult, mérnöki, automatizálási és professzionális szerviz szolgáltatásokat kínálva. Ehhez társult gépkereskedelmi üzletágunk, amely japán és német prémium kategóriás, illetve kiváló minőségű, gazdaságosan beszerezhető tajvani forgácsoló gépek széles választékát kínálja a gépi megmunkálás teljes szegmensére.Ma már több, mint 100 partnerünknél közel 700 szerszámgépünk üzemel.Fontos külön megemlítenünk saját, szakképzett és a legmodernebb technikával felszerelt, gyors segítséget nyújtó szerviz csapatunkat, amely nélkül manapság elképzelhetetlen a hosszú távon is sikeres gépkereskedelem. Mert jól tudjuk, az idő pénz

Nagydíjas termékük az ún. LFV technológia. Mit jelent ez pontosan?

Az LFV a Citizen Machinery Co. Ltd által kifejlesztett és immár Magyarországon is elérhető szoftveres (programozási) és kinematikai megoldás a nehezen megmunkálható anyagok esztergálása, (mély)fúrása vagy marása során keletkező forgács-problémák (hosszú forgácsok, összeragadt forgács) és az ebből eredő minőségi hibák, valamint gépi állásidő kiküszöbölésére. Az LFV egy egyedi vezérlésű és könnyen paraméterezhető technológia, amely a megmunkálás során az X-és Z-tengelyek rezgő, oszcilláló mozgatásával és a főorsó fordulatának ehhez szinkronizálásával ún. üres marások közbeiktatásával apró forgácsot biztosít, akár a nehezen megmunkálható anyagok (például műanyag, titán, réz, rozsdamentes acél, alumínium) megmunkálásakor is. Az LFV a felhasználóknál gyártási költség csökkenést (gép állásidő csökkenése, rövidebb ciklusidő, hosszabb szerszám élettartam) és minőség-javulást, vagyis magasabb profitot eredményezett, és a forgácskezelési problémákat teljesen megoldotta.

Miként értékelik vásári sikerüket?

A vásári Nagydíjas LFV technológia a Citizen válasza a forgácskezelési problémákra. A mi feladatunk az általunk Magyarországon képviselt gépgyártók, így például a Citizen folyamatos K+F eredményeinek alkalmazása, megismertetése ügyfeleinkkel.Ez tulajdonképpen egy közös gondolkodás partnereinkkel, amelynek célja az optimális gépi technológia megtalálása és alkalmazása. Professzionális szakember gárdánk és szerviz csapatunk mellett talán ez az ügyfeleinkkel kialakított hosszú távú és kölcsönös partneri kapcsolat jelenti sikereink zálogát.

Válaszait nagyon szépen köszönöm! Teljesítményük előtt: „Le a kalappal!”