A Balluff – Elektronika Kft., a 2017.- évi MACH-TECH és IPAR NAPJAI kiállítás Nagydíjas cégeinek egyike.


Juhász Árpád értékesítési vezetőt kérdezem legújabb sikerük alkalmából.A Balluff – Elektronika Kft., a 2017.- évi MACH-TECH és IPAR NAPJAI kiállítás Nagydíjas cégeinek egyike. Juhász Árpád értékesítési vezetőt kérdezem legújabb sikerük alkalmából.

Sikerüket elsősorban a „Biztonsági I/O – modulnak” köszönhetik. Kérem, hogy egy rövid bemutatással legyen segítségünkre!

A biztonsági I/O-modul (Safety Hub) egy 8 digitális porttal rendelkező IO-Link eszköz, amely portok közül 4 port biztonsági bemenetként, 2 biztonsági kimenetként és 2 pedig általános – nem biztonságos – ki és bemenetként használható. A biztonsági bemenetek egyaránt képesek aktív és passzív biztonsági érzékelők kezelésére. A Safety Hub a csatlakoztatott érzékelők adatait – biztonsági, ill. nem biztonsági egyaránt – beolvassa, majd a biztonságos bemenetek információit a PROFIsafe protokollnak megfelelően kódolja, és IO-Link üzenet formájában továbbítja az IO-Link master egységnek. Az IO-Link master dekódolja az IO-Link üzenetet, és a PROFIsafe üzenetet kinyerve ráülteti azt a saját Profinet kommunikációjára, majd továbbítja a kapcsolat végpontjának számító vezérlő egységnek (F-PLC). Ez az eszköz képes a PROFIsafe üzenetek dekódolására, és annak eldöntésére is, hogy a vett üzenet hibamentes-e, és a további feldolgozásra alkalmas-e. Természetesen ugyan ez a kommunikációs ág használható a biztonsági kimenetek vezérlésére is, ebben az esetben az adatok forrása az F-PLC lesz: az F-PLC tehát összeállítja a PROFIsafe üzenetet, amelyek előbb a Profineten, majd pedig az IO-Link-en „utazva” elérik a végállomásukat, a Safety Hub-ot, ahol dekódolásra kerülnek, és hibamentes esetben a kimenetein feszültség formájában meg is jelennek.

Több helyen hallottam már tevékenységükről, mégis szeretnék kérni egy rövid cégbemutatást.

A Balluff egy közepes méretű, négy generációs családi tulajdonban lévő vállalat. Stuttgart közelében, Neuhausen auf den Fildern községben alapították és napjainkra egy világszínvonalú, globális piaci vezető szereplővé nőtte ki magát. Egy tradícióval és évek alatt kialakult stabil ügyfélkapcsolattal rendelkező vállalat vagyunk, kiemelkedő partneri kapcsolatokkal az innováció és együttműködés terén. A Balluff széles és magas minőségű termékválasztékot kínál az ipar számára: érzékelőket és rendszereket útméréshez, azonosításhoz, objektumérzékeléshez és folyadékméréshez, továbbá hálózati és csatlakozástechnológiát és számtalan tartozékot. Cégünk automatizálási megoldásokra kiterjedő kompetenciája valóban átfogó. Szinte nincs is olyan alkalmazás vagy ágazat, melyhez a Balluffnak ne lenne már kész megoldása kifejlesztve és legyártva.

Kínálatuk népszerűsítésekor többször hivatkoznak a „BALLUFF minőségre”. Mit jelent ez a piaci versenyben?

“A Balluff mércét állít fel“ – ez az az igény, amit minden területen következetesen betartunk: mivel számunkra a termékeknek az érvényes szabványoknak megfelelő, folyamatosan magas minősége nem elegendő, saját normákat alakítottunk ki, melyek a szabványokon túlmutatnak. Azt pedig saját tesztlaboratóriumainkban biztosítjuk, hogy ezeket következetesen be is tartsuk. Ez hozza létre az egyedülálló Balluff minőséget. Melyet nálunk rendszerint a tanácsadás, a logisztika és a szerviz terén is megtalál. Mivel munkatársainknak optimális képzést nyújtunk, különféle szabványügyi bizottságokba is felkérnek minket, és különféle témákban, pl. az ISO 9001:2015 szabványban is éllovasok vagyunk.

 Nagydíjukhoz gratulálok! Teljesítményük előtt: „Le a kalappal!”