A Magyar Minőség Társaság a tizenkettedik QualiTea rendezvényét tartja.

Címe: Mesterséges intelligencia kihívásai minőségügyi nézőpontból

Előadó: Puskás László az Magyar Minőség Társaság alelnöke

A mértékadó véleményformálók egyöntetű megítélése szerint 2023 legnagyobb technológiai újdonsága a mestersége intelligencia (MI) széleskörű megjelenése volt.
Az egyébként már többévtizede zajló MI fejlesztés eredménye mára tényleg bárki számára elérhetővé, kipróbálhatóvá vált. A piacon megjelentek az MI eszközöket, képességeket felhasználó dobozos megoldások, de az egyedi igényeket kiszolgáló fejlesztések is egyre inkább a hétköznapi élet részévé válnak. Ez olyannyira így van, hogy ezzel összefüggésben már azok a vélemények is megfogalmazódnak (ismét), hogy „aki kimarad, az lemarad!”.
Így talán nem haszontalan, hogyha megnézzük a már elérhető példák és tapasztalatok alapján:
• Mi is az az MI, hogy kell elképzelni a fizikai valóságban, milyen sajátosságokkal bír?
• Mit jelent, milyen kihívásokat támaszt az MI eszközöket, képességeket felhasználó termékek fejlesztése minőségügyi nézőpontból?
• Mire kell felkészíteni az MI eszközöket, képességeket felhasználó szervezetek minőségirányítási rendszereit?
• Mire lehet felhasználni az MI eszközöket, képességeket magában a minőségirányítási és más irányítási rendszereken belül?
Az előző kérdéseket Puskás László a Magyar Minőség Társaság alelnöke egy 45 perces előadásban igyekszik megvilágítani, majd az első benyomásokat hallgatói közreműködéssel további 45 percben megvitatni.

A részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött, regisztráció szerda (2024. március 20.) délelőtt 10. óráig lehetséges.

Rendezvény időpontja: 2024. március 21. 10.00-12.00

A regisztráltak a közvetítés linkjét a rendezvény előtti szerdán délelőtt kapják meg.

Leave a Reply