Magyar Minőség XXXI. évfolyam 3. szám 2022. március címlap

Megjelent a Magyar Minőség 2022. márciusi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2022. márciusi szám tartalmából:

Az Irányított Generálás módszer – Fehér Ottó

Az Irányított Generálás kidolgozásának alapját az elme felidézési hiányosságai adták. A modell ábrázolása után a szabályok olvashatók. Az alkalmazási területek felvázolását követően 10 lépésben kerül bemutatásra az eljárás egy példán keresztül.

Minőségügyi eszközök a problémamegoldási folyamat során – A folyamatábra –
Fehér Norbert

A minőségügyi eszközöket bemutató cikksorozatunk ezen részében egy olyan eszköz kerül bemutatásra, amely Ishikawa professzor úr eredeti listájában még nem jelent meg. Ő még a rétegzés (angolul stratification) technikáját szerepeltette.
Manapság azonban a 7 minőségügyi eszköz felsorolásában a szakirodalomban a folyamatábra jelenik meg, mint gyakran alkalmazott és könnyen tanulható folyamatfejlesztő eszköz, ami nem csupán a probléma elemzésére, hanem megoldási javaslatok kidolgozására és dokumentálására is kiválóan alkalmazható a PDCA ciklus során. Sorozatunk is ehhez a trendhez kíván igazodni.

100 éve született alapító főszerkesztőnk, Dr. Róth András – Sződi Sándor

Ez aztán a véletlen! Amikor lapunk főszerkesztője egyik levelében a kerek jubileumra utalt, éppen a Dashöfer kiadónak „A minőségfejlesztés új útjai” kiadványát böngésztem, melyet András szerkesztett. A több tucat kiváló szakember közreműködésével készült írások bizonyára sok ezer magyar minőségügyi szakember képzéséhez, felkészüléséhez, tudatformálásához segítették az olvasókat. Azt gondolom, hogy kötelességünk a kerek évfordulóra emlékeznünk. Önmagában megérdemel minden tiszteletet, aki negyedszázadon keresztül lelkiismeretesen irányítva a szerkesztőségi munkát, valóban maradandót alkot. Munkatársunk, példaképünk azonban ennél sokkal többet tett.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2021. évi  februári szám.

Leave a Reply