MM2021 november címlap

Megjelent a Magyar Minőség 2021. novemberi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2021. novemberi szám tartalmából:

A deglobalizációs időszak kihívásai: változásmenedzselés – digitalizáció – fenntarthatóság – Rózsa András

2021. szeptember 16-17. között tartották meg Tapolcán a Hunguest Hotel Pelion-ban az ISO 9000 FÓRUM Egyesület XXVIII. Nemzeti Minőségügyi Konferenciáját. A konferencia összefoglalója.

Prioritások válsághelyzetben a menedzsment rendszerek esetén – Dr. Csizmadia Tibor és Dr. Ködmönné Pethő Henrietta

A hazai és nemzetközi szakirodalmi elemzések azt mutatják, hogy a 2000-es éveket követően a minőségmenedzsment, a TQM, valamint a rendszer szintű minőségfejlesztések mellett jelentősen felerősödött a társadalmi minőség fogalma. Jelen tanulmányukban a szerzők arra keresték a választ, hogy a társadalmi minőséghez kapcsolódóan válsághelyzetben mely területekre helyeződött nagyobb hangsúly a menedzsment rendszerekben, illetve ezeket a hangsúlyokat mely szabványok alkalmazásával és hogyan tudják a vállalatok saját szervezetükben megvalósítani. Az áttekintéshez az MSZ EN ISO 26000:2021-es szabványt használták, elemezve szerepét és bemutatva bevezetési lehetőségét egy szervezetben.

Körforgásos építőipari okos megoldások, karbonlábnyom csökkentés – Dr. Bencze Zsolt és Rajcsányi Ferenc

A cikkben a szerzők szeretnék megmutatni, hogy az építőipar milyen mértékben képes lépést tartani digitalizáció fejlődésével és a környezetvédelmi elvárásokkal.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2020. évi  októberi szám.

Leave a Reply