2021 04 MM címlap

Megjelent a Magyar Minőség 2021. áprilisi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2021. áprilisi szám tartalmából:

Megjelent a Nemzeti Kiválósági Díj 2021 pályázat

Ismét lehetőség nyílik a hazai vállalkozásoknak és szervezeteknek arra, hogy megmutassák kiváló teljesítményüket, a bizonyítottan sikeres társaságok már pályázhatnak a Nemzeti Kiválóság Díjra. A koronavírus-járvány is megmutatta, milyen fontos szerepe van azoknak a szervezeteknek, amelyek kiemelkedő teljesítményükkel példát mutatva erősítik a hazai gazdaságot. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ezt a munkát szeretné elismerni ezzel a díjjal.

A folyamatalapú gondolkodás alkalmazása a hazai labdarúgásban – Fenyves László

Szervezeten belüli folyamatok minden típusú szervezet működésében megjelennek, így a sportszervezeteknél is, csak nincs minden esetben leírva, szabályozva. A különböző szintű labdarúgó bajnokságokban más-más kritériumrendszert kell teljesíteni a kluboknak, hogy az adott szinten szerepelhessenek. A meghatározott kritériumokhoz tevékenységek azonosíthatók be, amelyeket folyamatokban lehet rendszerezni. Kutatásomat azzal a céllal végzetem el, hogy választ kapjak arra, hogy a hazai labdarúgó szervezetek működésében mennyire jelenik meg a folyamatszemlélet a követelményrendszer teljesítése során.

A lean – six sigma hibrid modell alkalmazása ISO 9001:2015 rendszerépítés során – Papp Rita és Mátrai Norbert

Az elmúlt időszakban rengeteg olyan cikket és esettanulmányt tekintettek át a szerzők, ami a lean és a six sigma módszertanok ötvözését és annak lehetséges, vagy igazolt előnyeit tárgyalta. A hibrid modell ötlete sokak számára egyfajta újdonságként vagy szupermódszerként hathat (így esetlegesen téves elképzelés él róla), míg a szakma egy része fenntartásokkal kezeli a koncepciót. Kutatómunkám során arra keresték választ, hogy létezik-e és célszerű-e egy effajta szinergia, illetve, ha igen, az milyen módon nyújthat segítséget egy ISO 9001-es rendszerépítés vagy felülvizsgálat során.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2020. évi  márciusi szám.

Leave a Reply