Megjelent a Magyar Minőség 2019. októberi száma

A Magyar Minőség Társaság 2019. október 1-től új arculattal jelenik meg.

A Társaságunk elektronikus folyóirata is megújult, új formátumban jelent meg.

Várjuk a véleményüket a titkarsag@quality-mmt.hu e-mail címre.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2019. októberi szám tartalmából:

A képzettség és rekreáció hatásai a munkatársi elégedettségre – Póka Viktor

A Tesco Online üzletágát bemutató és a munkatársi elkötelezettség növelésére vonatkozó törekvéseinket ezen lap júniusi számában mutatta be a szerző. A kiszállítási asszisztens kollégák motivációinak megértésére húsvét körül egy kérdőívet töltettek ki.
A kutatás célja kettős volt, egyrészt szerették volna megérteni, hogy a rekreációhoz való affinitás milyen tényezőktől függ, másrészt arra is választ szerettek volna kapni, hogy a cég iránti elkötelezettség milyen tényezők függvénye, fókuszálva az agglomeráció és a főváros közti különbségre.

Mit tanulhatunk a Boeing 737 MAX repülőgépek baleseteiből? – Reizinger Zoltán

2018 őszén nagy meglepetést okozott a Lion Air 610-es járatának katasztrófája, ami egy Boeing 737 MAX 8 repülőgépével történt. Az egyik legnagyobb repülőgép gyár régi, mindenki által ismert 737-es típusának egyik legújabb változatával történt meg.
Először az üzemeltető cég hanyag munkájára, majd a pilóták képzetlenségére gondoltak a híreket hallók, majd egyre nagyobb problémákra utaló jelek jelentek meg a baleset kivizsgálása során.
A szerző összegyűjtötte a fellelhető ismereteket, és megvizsgálta, hogy ebből mit lehet tanulni.

Amikor felül kell bírálni egy MSA GR&R vizsgálat eredményét – Tóth Csaba László és Lakat Károly

Ismét egy, az életben előfordult problémát járt körbe a két szerző. Egy kedves régi barátjuk, egy cégnél ellenőrizte az elvégzett a mérőrendszerre vonatkozó ismételhetőségi és reprodukálhatósági (Measurement System Analysis, Gage Repeatability and Reproducibility) vizsgálatot, és mint kiváló szakember, rögtön érezte, hogy itt valami nincs rendben. Olvassa el a cikket, hogy a szerzők milyen javaslatot tesznek.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2018. évi  augusztus-szeptemberi szám is.

Leave a Reply