Megjelent a Magyar Minőség 2019. májusi száma


Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2019. májusi szám tartalmából:

Számítógépes munkavégzés: néhány egészségi hatás
– Szolnoki Bernadett, Dr. Berényi László

A szerzők munkája többek között számítógépes munkavégzés kapcsán találkozik. A munkahelyi egészségfejlesztés, különösen a megelőzés fontossága vitán felüli kérdés, bár a gyakorlati eredmények az igényektől és elvárásoktól is elmaradnak. A munkavédelmi előírások teljesítésén túl kevesen és keveset foglalkoznak a témával. Kezdetleges aktivitások gyakran felfedezhetők a munkahelyi egészségfejlesztés területén, azonban ezek általában nem a megfelelő célokat és eszközöket kombinálják.

A számítógépes munkavégzés „könnyűnek” tűnik, de mai világunkban legtöbbször ezzel kapcsolatos egészségügyi problémák, elváltozások okoznak gondot a munkavállalóknak és a munkáltatóknak egyaránt. Korábbi munkáinkban a Magyar Minőség hasábjain is foglalkoztunk a témával. Jelen tanulmányukban 2012, 2015 és 2018 években gyűjtött adatok alapján keresik arra a választ, hogy mennyire fáradnak el (fájdul meg valamely testrészük) a válaszadók a számítógépes tevékenységek közben.

ISO 9000 Fórum Tavaszi Konferencia 2019 – Várkonyi Gábor

A felkért gyakorlott előadók naprakész, konkrét esettanulmányokkal alátámasztott tájékoztatást adtak a robotizáció, a minőség és az automatizálás aktuális kérdéseiről, illetve azok gyakorlati összhangjának szükségességéről.

XII. Lean Fórum – Folyamatfejlesztési Konferencia – Beszámoló

Idén április 10 és 11-én immár 12. alkalommal került megrendezésre az országos Lean Fórum – Folyamatfejlesztési Konferencia. Az idei konferencián kiemelt témái között szerepelt a Lean Vezetés – Lean coaching, az Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban, a Lean Quality – Lean Six Sigma és a Lean Office – Folyamatfejlesztés.

Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2018. évi  áprilisi szám is.

Leave a Reply