Megjelent a Magyar Minőség 2018. augusztus-szeptemberi száma.

Magyar Minőség 2018. augusztus-szeptemberi címlap

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2018. augusztus-szeptemberi szám tartalmából:

A karbantartás perspektívái a hazai kkv-knál – Stratégia kell

Trapp Henci

A digitális átalakulás egyik leggyorsabb és leglátványosabb eredménye a szerviz területén megvalósuló prediktív karbantartás. Kíváncsiak voltunk, hogy magyarországi ipari kkv-k tudásanyagában és gyakorlatában mennyire van jelen a megelőző karbantartás, ezért olyan szakértőt kerestünk, aki helyzetéből adódóan rálát erre. Tordai Balázzsal, az IVSZ ipar 4.0 almunkacsoportjának vezetőjével beszélgetett a szerzőnk.

Hulladékmentesség 2.0: szinte láthatatlan hulladékaink

Vadovics Edina

Manapság egyre nagyobb a hulladékcsökkentők és a hulladékmentességre törekvők tábora, és ez nagyon jó!
A hulladékcsökkentést azonban szinte mindenki csak a látható, kézzel fogható hulladékokra érti, azokra, amelyek a különböző hulladékgyűjtőkben és komposzthalmokon, komposztgyűjtőkben landolnak. Kevesen gondolnak például az elszökő vagy elpazarolt energiára, a csatornán leengedett szennyvízre, vagy a kipufogón távozó mindenféle légnemű kibocsátásra, mint hulladékra. De – már csak a folyamatos fejlődés szempontjából is – érdemes lenne ezeket az elsőre kevésbé egyértelműen látható hulladékokat is bevonni a hulladékcsökkentésbe és hulladékmentességre törekvésbe. Ezt hívja a szerző “hulladékmentesség 2.0”-nak.

Fogjunk össze a minőségügyi kultúra fejlesztéséért!

Dr. Veress Gábor

A Magyar Minőség folyóiratban a „Le a kalappal!” sorozatban megjelent beszélgetés végén a szerzőnk megfogalmazta, hogy nagyon szeretné, ha a hazai minőségügyi szakemberek összefognának a minőségügyi kultúra fejlesztéséért. Az interjú végén elhangzott felkérés alapján ezúton fogalmazza meg kéréseit a minőségügyi szakembereinknek: fogjunk össze a minőségügyi kultúra fejlesztéséért!

Gondozzuk minőségügyi örökségünket!

Őrizzük, terjesszük és hasznosítsuk a minőségügy nemzetközi eredményeit!

Tartalom.
Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2017. évi  júliusi szám:

Magyar Minőség XXVI. évfolyam 7. szám 2017. július

Leave a Reply