Megjelent a Magyar Minőség 2017. decemberi száma.

Megjelent a Magyar Minőség 2017. decemberi száma címlap.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2017. decemberi száma tartalmából:

ISO 9001:2015 bevezetése – gyakorlati példa

Novotnyné Kovács Katalin

2015-ben az Industrieplan Kft. ügyvezető igazgatója kitűzte a célokat:
• közeledjen egymáshoz a szabványnak való megfe-lelés és a valóság
• folyamatosan, ne kampányszerűen foglalkozzunk a minőségirányítással (…mert jön az audit…) – ha kell, igazítsunk a Kézikönyvön, a munkautasításokon, a minőségügyi bizonylatokon
• HOZZUNK KI TÖBBET A MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSBÓL – gondolkodjunk el azon, miért is jó ez nekünk!

Az ISO 9001:2015 tanúsításig megtett utat mutatja be a szerző a XXVI. Magyar Minőség Héten elhangzott előadás írott változatában.

ISO 9001:2015 a KKV szektorban

Puskás László

Érett, azaz tartósan sikeres vállalkozássá válni egy testreszabott, a szervezet tagjai által elfogadott és működte-tett irányítási rendszer nélkül nem sok esély van rá. Az irányítási rendszer használata akár mikrovállalati méret-ben is ajánlott, a szervezet méretéhez és tevékenységéhez igazítottan.

Ehhez nyújt segítséget a szerző a Magyar Minőség Társaság Igazgatótanács tagja, által a XXVI. Magyar Minőség Héten megtartott előadás írott változatában.

Új üzleti irányítási tanúsítási rendszer és rendszerszabvány a vasútiparban: IRIS Certification™ rev.03 és ISO/TS 22163:2017

Bujdosó Tamás és Csonka László

A cikksorozatunk első cikke a „tanúsítási rendszer” (IRIS Certification™ rev.03) és a szabvány (ISO/TS 22163:2017) főbb változásait ismerteti. A cikk első része Bujdosó Tamás tollából származik, aki az UNIFE (Union des Industries Ferroviaires Européennes – Európai Vasúipari Szövetség) szakértőjeként írt az IRIS Certification™ rev.03 újdonságairól. A cikk második részében Csonka László, a BERTING Vezetési Tanácsadó Iroda ügyvezetője foglalja össze az ISO/TS 22163:2017 szabvány jelentősebb változásait.

Tartalom,
Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2016. évi  novemberi szám:

Magyar Minőség XXV. évfolyam 11. szám 2016. november

Leave a Reply