Megjelent a Magyar Minőség 2017. augusztus-szeptemberi száma.

Kiemelt cikkeink a Magyar Minőség 2017. augusztus-szeptemberi tartalmából:

Női foglalkoztatás vagy inkább foglalkoztathatóság?

Fűrész Tünde

A női foglalkoztatási ráta növekedett az elmúlt években Magyarországon. Vajon ehhez mennyiben járultak hozzá azok a családpolitikai intézkedések, amelyek a nők foglalkoztathatóságát segítik elő? Lehet tovább javítani a nők foglalkoztatási helyzetén a foglalkoztathatóságuk előmozdítása nélkül?

Változásmenedzsment és szervezetfejlesztés egy cég és egy ember életének tükrében, avagy milyen kihívások és tanulságok születnek a menedzsment területén?

Kiss Szabolcs és Kerekes Sándor

Kerekes Sándor interjúja Kiss Szabolccsal az NIH global hardver szolgáltatási vezetőjével. A fiatal szakember lenyűgözően könnyed stílusú előadó, az ezerarcú technológia kapcsán képes a történelem legjelentősebb fejlesztéseiről úgy mesélni, amelyek mintha a világ legtermészetesebb dolgai lennének.

 

Képzések és tréningek hatékonyságának az értékelése és hasznosulása

Dr. Poór József és Tóth Katalin

A különféle szervezeteknél (vállalatok és intézmények) folyó képzések és tréningek hatékonyságának az értékelésére a vezetők és HR szakemberek hosszú idő óta keresik a leghatékonyabb eszközöket és módszereket. A nemzetközi kutatások ugyanakkor azt mutatják, hogy egyre növekszik a cégek humánerőforrás fejlesztési hajlandósága. Az elmúlt 10 év alatt az éves képzési napok száma munkavállalóként átlagban 2,45 nappal növekedett, miközben a képzésre fordított költséghányad a bérköltség arányában közel 0,5 százalékkal emelkedett. A képzések, tréningek hatékonyságáról a szervezetek alig fele készít értékelést, leginkább képzési célok megvalósulását vizsgálva és reakcióértékelést használva, miközben a befektetés-megtérülés (ROI) használata elenyésző. Egy hazai felmérés eredményeit ismerteti a cikk.

Tartalom.
Folyóirat.

Nyilvánosan elérhető a 2016. évi  júliusi szám:

Magyar Minőség XXV. évfolyam 7. szám 2016. július

Leave a Reply